PMED ZINC POWERÇİNKO ŞELATI - EDTA
KULLANILDIĞI BİTKİLER ve DOZLARI
GARANTİ EDİLEN İÇERİK %w/w: Suda çözünür Çinko (Zn) :%15EDTA ile Şelatlı Çinko (Zn) :%12,5pH aralığı :4-11
ÇİNKO NOKSANLIĞI NEDENLERİ : Fosforlu gübrenin fazla kullanıldığı ve potasyumu yüksek olan yerlerde çinko noksanlığı görülür. Özellikle yüksek pH'a sahip ve kireç miktarı yüksek olan topraklarda çinko oldukça düşük miktarlarda bulunur ve bunun neticesinde de bu gibi topraklarda yetişen bitkilerde çinko noksanlığı görülür. Organik madde yönünden çok zengin ve çok fakir topraklarda çinko noksanlığı sös konusudur. Yıkanmış, asidik topraklarda da bitkiye yarayışlı çinko miktarı oldukça düşüktür. Aynı şekilde bu tip topraklarda yetişen bitkiler de çinko noksanlığı çekerler. Toprağın ıslaklık nedeniyle veya ağır tekstürlu olması nedeniyle yetersiz havalanması, düşük sıcaklık, su yetersizliği gibi faktörler de çinkonun hareket kabiliyetini olumsuz etkileyerek, çinko noksanlığı yaratırlar.
ÇİNKO NOKSANLIĞINDA BİTKİLERDE OLUŞAN BELİRTİLER :
?Bitkilerde çimlenme ve kök gelişimi zayıf our. ?Bitkiler hastalıklara ve soğuğa kaşı dayanıksızlaşırlar. ? Bitkilerde çinko noksanlığına özellikle meyve ağaçlarında sık rastlanır. En duyarlı meyve: turunçgiller ve şeftalidir. Tarla bitkileri ve sebzelerden mısır, soya, pamuk, patates, fasulye, soğan çinko noksanlığına duyarlı türlerdir. ?Meyve ağaçlarında yaprak oluşumu olumsuz etkilenir. Sürgün uçlarında rozet teşekkülü görülür. ?Pamuk da çinko noksanlığında boğum araları kısalarak bitki bodur çalımsı bir görüntü alır. ?Buğdayda gelişim zayıflar ?Çeltikte gövde kısa kalır,kardeşlenme olmaz. ?Bağda büyüme geriler, ana sürgünler çalımsı bir hal alırlar. Salkımlar seyrek ve üzüm taneleri küçük olur. Noksanlık şiddetli ise meyve çok az olur.
AMBALAJ ŞEKLİ: Net Ağırlık: 1,27 – 6,35 – 25,4 kg
PMED ZINC POWER Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün 20.04.2009 tarih ve 7398 sayılı tescil belgesini haizdir. NOT: İHRACAT ÜRÜNÜDÜR. |